Сарафово

Официален сайт за туризъм в Бургас

Снимка на Сарафово
Сарафово е един от най-новите квартали на град Бургас, който е най-големият град в Югоизточна България, областен, туристически и търговски център. Наричат Сарафово – Бургаският Бевърли Хилс, защото е предпочитано място за живеене на много от по-заможните хора на града и е прочут като квартала с красивите къщи.

Сарафово е отдалечено на 10 км от центъра на Бургас. Има над 4000 жители в повече от 1 300 къщи, море, откъдето се открива великолепна гледка към целия Бургаски залив, Поморие, Созопол, Бургас и планинските възвишения на Странджа планина.

Сарафово разполага с прекрасна брегова и плажна ивица.

Сарафово Снимка
Разположен е на хълм на самия бряг на Черно

Прекрасното съчетание на море, слънце и удобни транспортни връзки превръщат Сарафово в атрактивно курортно селище. Сарафово расте и се обновява без почивка. Броят на хотелите и увеселителните заведения расте със всеки сезон. Това дава възможност на все повече туристи да дойдат и да прекарат своята незабравима ваканция и спокоен отдих на Черно море. Много от къщите предлагат евтини и луксозни квартири. Основен поминък и приоритет на квартала е туризма, като през летния сезон туристите от страната и чужбина повишават броя на населението до 10 – 12 000 души. Силен тласък на туризма дава международното летище на Бургас, което се намира по-малко на километър от Сарафово, както и близостта с гр. Поморие (7 км.) и к.к. Слънчев бряг (25 км.).

храм Св. Николай Чудотворец в Сарафово
В квартала живеят целогодишно и много чужденци, избрали България за свой дом.

В ход е процедура по изграждане на съвременно яхтено пристанище, което ще повиши качеството на туристическите услуги.

Стремежът на селището е да бъде “Европейското лице на Бургас”.